MODELOTVORBA

                                                     

Cesta k finální podobě našeho modelu Types of Spaces kupodivu vlastně proběhla docela hladce. Z naší čtyřčlenné skupinky jsme si každý udělal návrhy sám za sebe, předložili je před sebe a postupnou konzultací jsme tak nějak poskládali od každého něco a začala se rýsovat nějaká prvotní skica, nad kterou jsme pak seděli a přicházeli s novými nápady. Náš slavný výtvor je tedy stále v podobě, kde tvar "X" tvoří nějaké příčky, akorát že ty naše jsou pohyblivé. Tyto pohyblivé příčky jsme vytvořili tak, že jsme rozpůlili dvě protilehlé strany čtverce a pak začali jednotlivé kusy latěk skládat na přeskáčku na sebe. Tím vzniká možnost celý prostor uzavřít nebo otevřít. Ke konci jsme se rozhodli, že ve špičce těchto příček uděláme spojnici drátkem, aby nebylo možné je úplně zasunout mez ostatní laťky a nezapadly úplně a tvar tak stále trochu připomínal podobu "X".

Pár fotek z procesu tvorby a samotný (téměř dodělaný) model.

                                            



Tohle jsou naše skicy, jak by měl model vypadat. Dvě nosné příčky tvořené z latěk, mezi kterými jsou na přeskáčku přichycené poloviční příčky, které pak vytvoří "X".


¨
Jednotlivé nařezané kousky dřeva jsme navlíkali skrz provrtané díry na drátek, kde jsme si k větší vzdálenosti mezi jednotlivými kousky dopomohli plastovými distančníky. Ty jsou zároveň určeny pro redukci tření.


¨
Při samotné tvorbě jsme se snažili snažili si neublížit a taky naši práci co nejméně pokazit.:D





Žádné komentáře:

Okomentovat

analysis: chapter two

 I přes to, že nějakou analýzu už na blogu mám, tak byla dělaná značně ve spěchu a pár informací jí schází, a tak jsem se rozhodla udělat po...